Prowadzący
Konsultacje
piątek 12–14, p. 48 (Gmach Technologii Chemicznej)
Kierunek
Biogospodarka
Stopień
I
Semestr
II
Rodzaj Zajęć
Wykład
Wymiar
15 godzin
Forma Zaliczenia
Test wielokrotnego wyboru
Opis przedmiotu:
Celem zajęć jest omówienie podstawowych pojęć dotyczących zarządzania produkcją czyli umiejętnego połączenia zagadnień natury organizacyjnej, technicznej (technologicznej i konstrukcyjnej) i ekonomicznej (koszty). W ramach przedmiotu studenci zostaną zapoznani ze podstawowymi informacjami o strukturze i planach przedsiębiorstwa, organizacji produkcji, metodach planowania przebiegu produkcji i sterowania nim. Dowiedzą się jak przygotowaniem produkcji, wytwarzaniem produktu, jakością produkcji i produktu oraz wybranymi aspektami finansowymi zarządzania produkcją.
Literatura:
1. E. Grandys – Podstawy zarządzania produkcją, Difin, Warszawa, 2013.
2. E. Pająk – Zarządzanie produkcją, PWN, Warszawa, 2013.